25/2/13

NEUROMANAGEMENT: Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ


Καινοτόμες τεχνικές και πρακτικές μάνατζμεντ στο πλαίσιο της νευροεπιστήμης 
 

Ένα κορυφαίο και μοναδικό σεμινάριο από τον εισηγητή Χρήστο Βονδικάκη, συγγραφέα του «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ & ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ», με 12ετή εμπειρία στην εφαρμογή της επιστήμης του εγκεφάλου στην κατανόηση και τη στοχευμένη μεταστροφή της ανθρώπινης συμπεριφοράς και στάσης στον προσωπικό, οικογενειακό και εργασιακό χώρο.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Γενικούς Διευθυντές, Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, Διευθυντές & Προϊσταμένους τμημάτων και στελέχη επιχειρήσεων που θέλουν να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στα διοικητικά τους καθήκοντα σε συνθήκες αβεβαιότητος και δυναμικών βίαιων αλλαγών.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
·      Να βοηθήσει τα στελέχη στη συνειδητοποίηση και κατανόηση του τρόπου που οι συνθήκες φόβου και αβεβαιότητας επηρεάζουν τους εργαζομένους και πως αυτοί μπορεί να κινητοποιηθούν ως άτομα και ομάδες, ώστε να επικεντρωθούν πιο αποτελεσματικά στα καθήκοντα τους.
·      Να προτείνει καινοτόμες στρατηγικές και δράσεις για τη διατήρηση της παρακίνησης και τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων για την αποτελεσματική προσαρμογή των ίδιων και της επιχείρησης στις νέες τάσεις και προκλήσεις του περιβάλλοντος.
ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:

Α΄ ΜΕΡΟΣ    
·           Το πλαίσιο της νευροεπιστήμης.
·           Δομή των λειτουργιών του εγκεφάλου.
·           Η επιστήμη του εγκεφάλου στην υπηρεσία του μάνατζμεντ.
·           Τάσεις των εργαζομένων σε συνθήκες αβεβαιότητας και αλλαγών. Φόβος, θυμός, επικέντρωση στη διατήρηση της θέσης και όχι στα καθήκοντα, αντίσταση στην αλλαγή.
·           Τι μπλοκάρει τον σκεπτόμενο εγκέφαλο, οδηγώντας τους εργαζομένους σε αδράνεια και εμμονή σε παλιές αναποτελεσματικές πρακτικές.
·           Νευροεπιστήμη και κινητοποίηση – Το σύστημα ανταμοιβών του εγκεφάλου
·           Ο ρόλος των στόχων στη διέγερση των εγκεφαλικών πυρήνων. Πως οι στόχοι ενεργοποιούν τα νευρωνικά κυκλώματα με προσανατολισμό στη δράση.
·           Τεχνικές επαναπτογρογραμματισμού του εγκεφάλου για τη διαχείριση των φόβων των εργαζομένων για την απελευθέρωση του παραγωγικού δυναμικού.
·           Ανάπτυξη στοχευμένης προσέγγισης βασιζόμενης σε θέματα νοοτροπίας και συμπεριφοράς.
Β΄ ΜΕΡΟΣ   
·           Ηγεσία και ομάδα στο πλαίσιο των προοργανωμένων δικτύων του εγκεφάλου και τις συμπεριφορές που υπαγορεύουν.
·           Η αρχέτυπη έκφραση επικοινωνίας του εγκεφάλου και η επίδραση της στη λεκτική επικοινωνία.
·           Πώς να «πουλήσετε» στους εργαζομένους τις επιβεβλημένες αλλαγές για την προσαρμογή της επιχείρησης στα νέα οικονομικά δεδομένα και τις νέες καταναλωτικές συμπεριφορές.
·           Η καθημερινή συμπεριφορά των στελεχών και πως επηρεάζει τις ομάδες.
·           Η επίδρασης της προσωπικής στάσης του προϊσταμένου στη συνοχή της ομάδας και στη βελτίωση του εργασιακού κλίματος.
·           Νευροεπιστήμη και κινητοποίηση ομάδων.  
·           Πώς να αναδομηθεί ο εγκέφαλος ώστε το άτομο να αισθάνεται μέλος «της αγέλης».
·           Ο κίνδυνος των εσωομάδων (κλίκες) για τη επιχείρηση – Πώς να αποφύγετε εσωομάδες & κλειστά κυκλώματα - Τεχνικές ένταξης τους στην ευρύτερη ομάδα της επιχείρησης.
·           Εφαρμογή ενός κοινού ενιαίου στυλ μάνατζμεντ σε όλη την επιχείρηση.